Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla

329 Kč –14 %
Proč pláčeme při krájení cibule
329 Kč –14 % 283 Kč
Skladem (>3 ks)
Možnosti doručení
Poutavá a názorně ilustrovaná publikace, která vám velmi jednoduše přiblíží chemii a přinese vám ji doslova do kuchyně. Vysvětlení 58 různých jevů a věcí, se kterými se každodenně setkáváte.

Detailní informace

99% titulů skladem
Bezpečná platba
Doručení do 3 pracovních dnů
Garance vrácení peněz
Možnost osobního odběru

Detailní popis produktu

Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy.

Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe.

Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.

Doplňkové parametry

Kategorie: Technika a věda
Hmotnost: 0.31 kg
Autor: Brunning Andy
Formát: 190×165
Počet stran: 160
Datum vydání: 21.11.2018
Vazba: Šitá vazba
Jazyk: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: