Chemie na talíři
.png?627f89fc)
.png?627f8bed)
.png?627f8a71)

.png?627f8985)
Detailní popis produktu
„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné!Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Technika a věda |
---|---|
Hmotnost: | 0.51 kg |
Formát: | 163×235 |
Počet stran: | 208 |
Datum vydání: | 19.11.2021 |

Vlastníte skútr Čezeta a rádi byste z něj měli...

Legenda československého, českého i evropského...

Může elektron procházet současně dvěma různými...

Zajímáte-li se o český i světový zeměpis a...

Zadní kyvná vidlice, dvoudobé vzduchem chlazené...

Přehledný a bohatě ilustrovaný příběh výroby...

Fyzik Jon Grady a jeho tým objeví zařízení na...

Publikace mapuje historii automobilů Škoda...

Kniha jako ušitá pro cestující, pro které není...

Kniha se věnuje železničním vozidlům s...

Publikace Základy statistiky přináší...

Velmi přehledná a bohatě ilustrovaná učebnice...

Publikace zahrnuje historii vzniku, výroby a...

Publikace je napsána na základě osobních...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.